Johanna Severinsson

Johanna Severinsson- Tonsättare, Piano och sång

 

Är utbildad rytmik-, sång- och ensemblelärare vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm mellan 1992-1996. Har sedan dess varvat pedagogjobb med musiker-, performance- och teaterjobb. Huvudinstrumentet är sång och det är också som sångerska jag haft flertalet spelningar. Jag har jobbat för Ema telestar som barpianist på hotell runt om i stockholm och varit medlem i en flitigt anlitad gospelensemble som sopran. Just nu är jag aktiv som sångerska i "Sunnycats" . Fortbildat mig har jag gjort i jazzsång, brasiliansk populärmusik och folkmusik.

 

Som performanceartist verkar jag under "Fenix performancegrupp" och har där ingått i flertalet uppsättningar. Det är också inom gruppen jag utövat teater, jobbat som röstcoach och koreograf.

 

Som tonsättare skriver jag låtar där jag blandar trallvänliga melodier med folkmusik, sakrala inslag, blandade taktarter och jazz. Mitt senaste projekt " Lilla Parvel" är en musikföreställning för barn. Jag har också ett samarbete med Maja Stenram där jag tonsatt texter utifrån hennes idé i "Lärande låtar"

 

Sedan 2011 har jag mitt säte vid Södertörns högskola där jag jobbar som högskoleadjunkt i estetiska lärprocesser och undervisar blivande fritidshemslärare i musikpedagogik, musikdidaktik och musikalisk färdighetsträning.

 

Alicia Carlestam - Sång

 

Alicia Carlestam är en musikhögskoleutbildad pop/rock/jazz-sångerska med rötterna i Nyköping. Numera är hon bosatt i Stockholm och frilansar som musiker. Utöver musiken har hon en bakgrund i både teater och cirkus samt stor erfarenhet av att arbeta med kultur och barn-verksamhet och hon har med åren skapat sig en bred repertoar av kunnande inom underhållningsbranschen. Förutom att spela huvudrollen i musikteatern "Lilla Parvel" är hon aktiv som studiosångerska och hon har spelat in kör till bland annat dansbandet Black Jack, artisten Carola och Linus Svenning och hennes röst kan höras på flertalet radio/tv-aktuella reklamjinglar. Alicia Carlestam skriver även musik tillsammans med olika producenter och är just nu även aktuell med en trubadurdo som spelar live-musik vid olika event. I Lilla Parvel-föreställningen spelar Alicia Storasystern där hon både sjunger, dansar, agerar och cyklar enhjuling.

 

 

Alicias officiella hemsida: www.aliciacarlestam.com

 

 

 

Maja Stenram - Bas

 

Är utbildad rytmik-, bas- och ensemblelärare vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm mellan 1989-1994. Har sedan dess varvat pedagogjobb med musiker- och teaterjobb. Som pedagog arbetar jag på Värmdö Kulturskola med barn i årskurs 1-3.

 

Huvudinstrumentet är bas och genom året har det blivit otaliga spelningar på allt från baler på Stadshuset, after-ski i Åre, after-beach på Gotland till stillsamma, fina musikstunder på sjukhem runt om i Stockholms län. Tillsammans med storbandet Satin Dolls var jag husband i SVT´s lördagsunderhållning under ett par år. Med coverbandet Lady B Goode har jag underhållit på många företagsfester. Jag är också med i Fältartisterna. På så vis har jag varit i Kosovo och Bosnien och spelat för de fredsbevarande styrkorna där. Två mycket omtumlande resor!

 

Med gruppen Krumbukt spelar jag barnteaterpjäserna Ön i Havet och Rebussånger.

Sedan ett par år tillbaka samarbetar jag med Johanna Severinsson med sångboken ”Lärande Låtar” samt med barnmusikföreställningen ”Lilla Parvel”,

Oskar Mattsson - Trummor

 

Är utbildad musiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med inriktning jazz och improvisation. I Lilla Parvel spelar jag trummor och förutom det jobbar jag som frilansande musiker i jazz/pop/rock med olika band runt om i Stockholm. Jag driver även ett eget jazzband där jag skriver och arrangerar musik för en oktett. Jag är också en van trumpedagog för elever i alla åldrar och jobbar för tillfället som trumlärare på Musikstil/Futuraskolan.

 

 

Info@uppitornet.se